Emeklilere 'su, simit satın' diyen MHP'li Kaşlı'ya tepkiler sürüyor

Emeklilere 'su, simit satın' diyen MHP'li Kaşlı'ya tepkiler sürüyor

Cumhur İttifakı’nın MHP’li vekili Ramazan Kaşlı’nın katıldığı bir TV programında geçim derdine düşen emeklilere, “Devletten beklemek yerine su-simit satın” şeklindeki tavsiyesine tepki yağdı.

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı açlık sınırında yaşayan ve duruma tepki gösteren milyonlarca emekliye "Domates mi yetiştiririz, su mu satarız, başka bir şey mi satarız... Aile ekonomimize 10 bin lira ek gelir getirecek ikinci ek bir iş... Sadece devletten beklemek yerine" diye telkin ettiği sözlerinin yankıları sürüyor.

Kaşlı'nın bu sözlerine siyasetçiler başta olmak üzere kamuoyundan tepki geldi.

''16 milyon emekli Hanya'yı da gösterecek Konya'yı da''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Balıkesir'de yaptığı konuşmada Kaşlı'ya şu sözlerle yüklendi :

"Almanya emeklisi Hans’ı yolluyor Edremit’e en güzel tatili yapıyor. Hasan amcaya MHP’liler simit satsın diyor.

Emekliler bekleyin...

O MHP’li milletvekiline de, size hakkınızı vermeyen AKP’ye de 31 Mart’ta 16 milyon emekli Hanya’yı da gösterecek Konya’yı da."

''Yorum sizin!''

Kaşlı'ya bir tepki de Ekonimist Prof. Dr. Şenol Babuşçu'dan geldi. Babuşçu X hesabından yaptığı paylaşımda “Emekliler ek iş yapsınlar. 80’li yıllarda öğretmenler okul bittikten sonra simit, su satıyordu akşamları” sözlerini alıntılarayarak ''Yorum sizin" dedi.

''Sizden sadaka isteyen yok"

2023 seçimleri Aksaray Milletvekili adayı ve CHP PM üyesi Ali Abbas Ertürk ise X hesabından yayımladığı videoda:

''Sizden sadaka isteyen yok, emeklinin 20- 30 yıllık emeğinin ve alın terinin karşılığını istiyoruz. Bizim emeklimiz cefakardır. Senin tavsiyelerine gerek yok. Zaten kimisi uzun yol şoförlüğü yapıyor, kimisi inşaatlarda bekçilik yapıyor. Kimisi ağır işlerde çalışıyor ve büyük şekilde ayın sonunu getirmeye çalışıyorlar.

"Bu vatandaş sizin stres topunuz değil"

Derhal özür dilemelisiniz! Kendinize gelin, bu vatandaş sizin stres topunuz değil. Eğer bir olumsuzluk varsa dönün o koşulsuz bir şekilde desteklediğiniz saraya, Recep Tayyip Erdoğan'a söyleyin.

Bizim emeklimiz su satmasını da bilir. Ağır işlerde çalışmasını da bilir. Bizim emeklimiz domates yetiştirmesini de bilir ama bu sözlerden anlaşılıyor ki bizim emekliğimiz büyükşehir bilmiyor. Adam gibi siyasetçiler seçmesini bilmiyor. Bunu da ilk sandıklı öğrenecektir inşallah" ifadelerini kullandı.

'' Seçim boyunca emeklileri konuştum '' diyen Meral Akşener'in Partisi İYİ Parti'den Aksaray Milletvekili seçilen eski MHP'li Turan Yaldır ise sessizliğini koruyor.

Kaşlı ne demişti?

Kaşlı, hükümetten maaş zammı bekleyen ve açlık sınırında yaşayan emeklilere ''Bizim de bir şey yapmamız lazım. Domates mi yetiştiririz, su mu satarız, başka bir şey mi satarız... Aile ekonomimize 10 bin lira ek gelir getirecek ikinci ek bir iş... Daha önce ben biliyorum, öğretmen okul bittikten sonra simit satıyordu, su satıyordu. Çünkü o zamanlar 100 lira maaş, 50 lira kiraydı. O dönemleri de yaşadık 80’li yıllarda. Onun için vatandaşımızdan da aile ekonomisine katkı sağlayacak bir şeyler bulmasını, uğraşmasını... Sadece devletten beklemek yerine" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.